Invigningsfilm Göteborg Film Festival

9 jan 2018

Var med på invigningen av Göteborg Film Festival i Odeon, Skövde Kulturhus.

Förköp: 24 januari 18.30-19.00
Den 26 januari öppnar kassan 17.00. Från 17.00 kan alla med biljett till invigningsfilmen njuta av snittar och ett glas bubbel i foajen
Biljetterna kostar 40 kr

Tider:
fr 17.00 mingel i foajen med tilltugg
17.30 Direktsändning från invigningen på biograf Draken
18.15 Brottas (kortfilm)
18.30 Amatörer (invigningsfilm)

Gabriela Pichlers Amatörer får sin världspremiär som invigningsfilm på Göteborg Film Festival. Filmen ingår även i tävlan om Dragon Award Best Nordic Film.

Den kompromisslösa debuten Äta sova dö gjorde direkt Gabriela Pichler till en av Sveriges mest respekterade regissörer. Filmen vann fyra guldbaggar, bland annat för bästa film, regi och manus. Nu är hon tillbaka med en intelligent, varm och fantastiskt rolig film om vem som äger bilden av ett samhälle. Den lilla kommunen Lafors hoppas vända den ekonomiska torkan genom att locka till sig ett tyskt lågprisvaruhus. För att stärka kommunens varumärke ber de ungdomar att producera filmer om sin hemort, men filmerna blir inte som de tänkt sig. Utifrån ett manus som hon skrivit tillsammans med Jonas Hassen Khemiri gestaltar Gabriela Pichler såväl kämpande medborgare som plågade politiker med absolut tonträff, drabbande humor och hundraprocentig lojalitet. Som förfilm till årets invigningsfilm visas Brottas av Julia Thelin som ingår i kortfilmstävlingen Best Swedish Short – Startsladden.

Göteborg Film Festivals invigningsceremoni direktsänds till 31 biografer i Västra Götalandsregionen. Ceremonin leds i år av Emma Molin, känd från humorserien Grotesco. Alicia Vikander som är årets hedersgäst kommer tilldelas Nordic Honorary Dragon Award under ceremoni.