Naomi Watts

Funny Games

En ung soldat försvinner spårlöst från sin militärbas efter att ha kommit hem från kriget i Irak och senare hittas likdelarna efter honom. Tommy Lee Jones gör en smärtsamt stark roll som den pensionerade militärpolisen som gör allt för att ta reda på vad som hände hans son. Charlize Theron skapar ett lika berömvärt porträtt av den lokala mordutredaren som slits mellan förståelsen för familjens sorg och svårigheten att dra gränsen för faderns inblandning i utredningen.

Attentatet mot Richard Nixon

Attentatet mot Richard Nixon handlar om en man på kollisionskurs. Med allt. Med alla. Sam Bicke (både han och hans mordplan har funnits i verkligheten) är en frånskild tvåbarnsfar och försäljare på ett kontorsmöbelföretag, och spelas av en som vanligt briljant Sean Penn. Sam Bicke är utanför, släpps inte in, en outsider. Han försöker få sammanhang i tillvaron, men lyckas inte – ingen vill stanna upp, ingen vill lyssna. Ingen älskar honom, inte ens hunden. Så småningom fattar vi att det här pågått länge.

While We're Young

Josh och Cornelia är ett medelålders par. Han är dokumentärfilmare och hon kulturarbetare. De bor i New Yorks innerstad, till synes lyckliga, och betraktar på avstånd hur deras jämnåriga kompisar skaffar barn.

Glöden börjar falna i deras äktenskap och de behöver göra något. Det är då de träffar det yngre paret Ben och Darby. Deras vänskap gör att de tar lärdom av varandra för ett lyckligare liv.

Birdman

Alejandro Iñárritu räknas som en av nutidens mest betydande regissörer. Birdman är en film som inte liknar någonting annat. Handlingen är till det yttre enkel. Skådespelaren Riggan Thomson (Michael Keaton) var en gång berömd som superhjälten Birdman. Nu har karriären gått i stå, och han satsar allt på en comeback på Broadway. Birdman är en sorts metafilm i det att Keaton var berömd som Batman och att hans karriär sedan dess aldrig riktigt nått samma höjder.

Perfect Mothers

Kärleksbarnet är en omdiskuterad novellsamling av Doris Lessing. Nu har den blivit film, men bokens Sydafrika har i filmen blivit Australien. Naomi Watts och Robin Wright spelar två bästa vänner, som sedan barnsben ständigt umgåtts. De är båda vackra med lika oemotståndliga söner. De surfar, simmar, solar och dricker vin. Men så en dag uppstår förbjudna känslor och deras vänskap sätts på prov.

 
Subscribe to RSS - Naomi Watts