Mitt hjärta är finskt - visas 28 september!

På grund av tekniska problem tvingades vi ställa in visningen den 21 september av Mitt hjärta är finskt. Vi visar filmen måndag den 28 september 19.00. De som köpt sina biljetter via webben till visningen den 21/9 kommer att kunna byta sin biljett i kassan den 28 september eller få pengarna tillbaka. De som köpt biljett har också fått mejl angående den inställda visningen och ersättning för köpt biljett. 

Vincent Cassel

De ovanliga

Köp biljett 23 sep▸
Köp biljett 27 sep▸
Icke-medlemsbiljett: 110 kr
Medlemsbiljett: 80 kr
Medlemskort kan du med fördel beställa i formuläret här, så finns medlemskortet färdigt i kassan när du kommer till filmen.

Irréversible

Realistiskt, brutalt våld har skildrats många gånger på film men frågan är om inte Irréversible är den mest autentiska och provocerande film som hittills gjorts i denna genre. Den mänskliga ondskan skildras med en sådan ärlighet och klarsynthet att det gör riktigt ont. Irréversible berättar om livets grymmaste verklighet om att råka hamna på fel plats vid fel tidpunkt och vilka konsekvenser det får, därav filmens titel. Filmen gör en skildring av människans allra mörkaste sidor där hämnden och den förnedrande lustan och hatet får styra.

Förförd

Tony råkar ut för en allvarlig skidolycka som kräver lång rehabilitering vilket ger henne tid för reflektion och tillbakablick på sitt gångna liv. Vi får följa hennes nya oväntade bekantskaper långt från storstadens vardag samtidigt som vi kastas tillbaka tio år tidigare då hon förförs av charmören Georgio. En omkullkastande relation där olikheterna skapar stark attraktion men som med tiden förlorar sin förtrollande glans och blir alltmer destruktiv.

A Dangerous Method

Det är i Zürich och Wien under upptakten till första världskriget. Här utspelar sig det turbulenta triangeldramat mellan den spirande psykiatern Carl Jung, hans mentor Sigmund Freud och den vackra, men galna, kvinnan Sabrina Spielrein. I sin senaste film tar regissören David Cronenberg oss med till tidpunkten för psykoanalysens födelse.

Black Swan

Regissören Darren Aronofskys psykologiska thriller belönade Natalie Portman med en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. Natalie Portman spelar Nina, en balettdansös som strävar efter att ta över huvudrollerna i Svansjön. Hon är regissörens favorit men får konkurrens från den nya balettdansösen Lily. Mötet mellan dessa två kvinnor gör att Nina upptäcker sina mörka sidor.

Subscribe to RSS - Vincent Cassel