Stillbild 1
Stillbild 1
Stillbild 1

Andra akten

onsdag 23 augusti 2023 21:00

Fri entré, men biljett krävs

Gräsmattan framför duken i vår parkbio rymmer ungefär 150 personer. Det går inte att förboka biljetter, men vi delar ut dem från 19.30 i Helensparken.

Ta med din egen stol och glöm inte varma kläder. En augustikväll kan bli kall. Skulle det, trots alla våra förhoppningar, regna så är det regnkläder som gäller. Paraply fungerar inte på bio.

Biosnacks 1. En grupp elever från Stöpenskolan samlar in pengar för att ha råd med en utbytesresa till brevvänner i Bretagne senare i höst. De kommer att sälja smörgåsar (även glutenfria), kaffe, te och saft.

Biosnacks 2. Rättvisebutiken Myrstacken i Helensparken har specialöppet 18.00-21.00. De erbjuder rättvisemärkt choklad, torkad frukt och andra godsaker.

Biosnacks 3. Vi, alltså Föreningen Skövde Filmfestival, bjuder på en gratis bägare varma popcorn.

Om filmen

Eva har precis blivit pensionär och vet inte riktigt vad hon ska göra med sitt liv och all sin lediga tid. Hennes tidigare man flyttar in i ett hus på samma gata. Turligt nog dyker ett tillfälligt arbete upp. En välkänd skådespelare har fått en stroke och vill ha rehab-träning i hemmet och där kan den pensionerade fysioterapeuten Eva få något som skingrar vilsenheten.

Lena Olin (Eva) och Rolf Lassgård (skådespelaren Harald) är rutinerade aktörer som kan fylla sina karaktärer med liv, nyanser och känslor. Filmen har presenterats som en romcom med pensionärer i huvudrollerna.

År: 2023

Regi: Mårten Klingberg

I rollerna: Rolf Lassgård, Lena Olin, Görel Crona

Land: Sverige

Språk: Svenska

Genre: Drama, Romantik

Speltid: 1 tim 54 min

Åldersgräns: Barntillåten

Distributör: Nordisk Film

ABF
Folkets Hus och Parker Västra
VGR