Alla visningar inställda

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer och eftersom vi inte ser någon ljusning i smittoläget har vi beslutat att ställa in alla våra visningar i höst. Vi hoppas på bättre tider och letar snart film och evenemang inför våren 2021. Hoppas vi ses då!

Styrelsen för Föreningen Skövde Filmfestival

Barbara

lördag 10 november 18:30

År: 
2012
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 45 min
Åldersgräns: 
Från 15 år

I filmer som De andras liv och Goodbye Lenin berättas om den kommunistiska eran i det forna Östtyskland. Båda filmerna skildrar människor som på olika sätt fick sina liv förstörda av regimen.

Läkaren Barbara befinner sig i samma situation. Hon har en rik älskare i väst och har sökt visum för att kunna lämna landet och fly till ett liv i frihet. Som straff har hon förvisats till ett sjukhus på den östtyska landsbygden. Komplikationer tillstöter, bland annat känslor för kollegan André, som delar hennes engagemang för de unga patienter som tagit stryk av DDR-förtrycket. Barbara är plågsamt medveten om systemets baksidor och känner att hon inte kan lita på någon. Stasi kan dyka upp när och var som helst. Hon utsätts för regelbundna, förnedrande kroppsvisitationer. I den dramatiska finalen ställs Barbara inför ett svårt moraliskt dilemma. Vilket livsval ska hon göra?

Detta är Tysklands Oscarsbidrag för 2013.

Kommande filmer