Vi ställer in våra visningar under våren

Läs mer här

Bränd

måndag 11 november 20:15

Originaltitel: 
Beoning
År: 
2018
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
2 tim 28 min
Åldersgräns: 
Från 15 år

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

Bränd är löst baserad på Haruki Murakamis må novell Att bränna lador. Det är inte första gången hans noveller filmatiseras. Norwegian Wood från 2010 var först ut, men till skillnad från den så blev Bränd snabbt tokhyllad av både kritikerkår och publik.

Det är åtta år sedan Chang-dong Lee regisserade en långfilm Poesi (2010) som även den blev hyllad. Poesi visades på den artonde filmfestivalen i Skövde (2011).

Nu har han skapat en uppväxtskildring med ett triangeldrama i centrum. En film om klassklyftor och besatthet. En film som är mystisk och vacker, och som dignar av filmiska och litterära referenser. Och som om inte detta vore nog menar många att det är en film som definierar en hel generation. Generation Y, även kallad "Peter Pan-generationen".

Kommentera

Kommande filmer