Alla visningar inställda

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer och eftersom vi inte ser någon ljusning i smittoläget har vi beslutat att ställa in alla våra visningar i höst. Vi hoppas på bättre tider och letar snart film och evenemang inför våren 2021. Hoppas vi ses då!

Styrelsen för Föreningen Skövde Filmfestival

Emilie – Sveriges främsta författare

lördag 9 november 16:00

År: 
2018
Språk: 
Längd: 
1 tim
Åldersgräns: 
Barntillåten

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

Direkt efter visningen kommer filmens regissör, Bodil Tingsby, att berätta om filmen och huvudpersonen. Välkommen att delta - lyssna, ställa frågor och diskutera!

1973 följde många svenskar, inklusive denna textförfattare, med spänning Åke Falcks tv-serie Ett köpmanshus i skärgården. Ungefär samtidigt sträckläste jag Rosen på Tistelön. Dessa båda berättelser utspelar sig i den bohuslänska skärgården och är författade av en av 1800- talets mest framgångsrika svenska författare, känd och läst både i Sverige och utomlands. Om denna fantastiska men numera sorgligt bortglömda författarinna, Emilie Flygare Carlén har Bodil Tingsby gjort en dokumentärfilm med dramatiserade inslag. Flygare Carlén var Sveriges första deckardrottning, och en av de första svenska författare som verkligen kunde försörja sig på sitt skrivande.

Kultur i Väst (VGR)

Kommande filmer