Alla visningar inställda

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer och eftersom vi inte ser någon ljusning i smittoläget har vi beslutat att ställa in alla våra visningar i höst. Vi hoppas på bättre tider och letar snart film och evenemang inför våren 2021. Hoppas vi ses då!

Styrelsen för Föreningen Skövde Filmfestival

Faust

onsdag 7 november 20:15

Originaltitel: 
Faust
År: 
2011
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
2 tim 20 min
Åldersgräns: 
Från 15 år

Den ryske regissören Alexandr Sokurov ger oss sin version på faustlegenden. Grunden till sin historia har han tagit från Johann Wolfgang von Goethes skådespel och Thomas Manns roman Doktor Fauste.

Henrich Faust är en grubblare som stävar efter att bli upplyst. Han vill förstå meningen med döden och livet och vad det är som får jorden att gå runt. När han träffar Mauricius tar hans nye vän honom till den lilla stadens skymningsland.

Där möter Faust den unga Margarete som han blir betagen i. I henne ser han allt det vackra och livets blommande skönhet. Han intalar sig att han genom att studera henne skulle få insikt i sitt sökande efter skillnaden mellan livet och döden. Men Faust kan inte få henne. När den åldrande Faust har blivit oåterkalleligt förälskad i Gretchen, erbjuder Mauricius honom att låta honom få henne. Detta kan inte Faust motstå, han vill inget annat än att spendera en natt med henne. Men det enda Mauricius vill ha i utbyte är Fausts själ.

Kommande filmer