Vårens visningar startar tidigast 21 mars

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer ser vi ingen möjlighet att erbjuda våra medlemmar och andra filmintresserade film i Odeon de närmaste två månaderna. Tidigast kan det bli fråga om en filmvisning söndagen den 21 mars, men allt beror förstås på hur smittläget och rekommendationerna då ser ut.

Klart är dock att vi kommer att genomföra vårt årsmöte den 21 mars 17.30 antingen digitalt via Zoom eller på plats i Odeon. En mer exakt inbjudan och mer information kommer att läggas ut här på vår webbsida i god tid innan årsmötet.

Styrelsen för Föreningen Skövde Filmfestival

Göteborg Film Festival - invigning

fredag 25 januari 17:30

Originaltitel: 
Aurora
År: 
2019
Regi: 
Land: 
Genre: 
Åldersgräns: 
Från 11 år
Samling: 

Köp biljett▸

Kom till Odeon i Skövde Kulturhus och se direktsändningen från invigningen av Göteborgs 42:a filmfestival. Invigningens konferencier är Emma Knyckare

17.30 Direktsändningen inleds

18.15 Kortfilmen Zlatan i Alperna. Läs mer här nedan.

18.30 Aurora. Läs mer här nedan

Biljetterna kostar 40 kr och då ingår också ett festivalpass (värde 50 kr). Festivalpasset är ett måste för att komma in på visningarna i Göteborg under festivalen. Du kan förköpa biljetter via nätet men du kan också köpa dem direkt i vår kassa som är öppen onsdag den 23 januari 18.30-19.00 eller från 17.00 den 25 januari.

ZLATAN I ALPERNA. Sverige, 2019. Regi: Monne Lindström. 15 min.
Sveriges bästa fotbollsspelare har knäppt upp pjäxorna och småslumrar vid toppstugan, men när en snöblind kvinna behöver hjälp ställer han såklart upp. Denna oemotståndligt charmiga animation påminner om varför vi en gång blev störtförälskade i liraren från Rosengård.

AURORA. Finland, 2019. Regi: Miia Tervo. 106 min.
Aurora är en rolig och strulig festtjej som vill byta sitt skitliv mot något bättre i Norge. Darian är en melankolisk flykting från Iran som behöver gifta sig snabbt för att han och hans dotter ska få stanna i Finland. Aurora går med på att hjälpa honom, och hittar snabbt flera potentiella fruar, varav vissa till och med är under 80 år gamla. Mimosa Willamo ger fart och närvaro åt titelrollen i en snygg och charmig film om kärlekens överskridande kraft.

Göteborg Film Festival

Kommande filmer