Alla visningar inställda

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer och eftersom vi inte ser någon ljusning i smittoläget har vi beslutat att ställa in alla våra visningar i höst. Vi hoppas på bättre tider och letar snart film och evenemang inför våren 2021. Hoppas vi ses då!

Styrelsen för Föreningen Skövde Filmfestival

Hasse & Tage – en kärlekshistoria

lördag 9 november 18:00

År: 
2019
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 49 min
Åldersgräns: 
Barntillåten

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

Filmen fokuserar på Hasses och Tages nära vänskap fram till Tages alltför tidiga bortgång 1985, han blev 57 år. Hasse gick bort 2017 och blev 86 år. I dokumentären delger ett stort antal personer oss sina intryck av duon. Allt från den närmaste familjen, till legendarer som Hatte Furuhagen, politiker som Ingvar Carlsson, stjärnor som Lena Olin till nutida komiker som Henrik Dorsin.

Filmen är en omtumlande resa genom familjernas hemmafilmer, krogshowerna och klipp ur bio- och arkivfilmer berättat med värme, nyfikenhet och engagemang. Filmen speglar dels en stor portion humor men även svåra personliga sorger i de bådas liv. Men framför allt handlar filmen om världens bästa vänner som fick dela varandras liv i över 30 år.

Kommande filmer