Stillbild 1
Stillbild 1
Stillbild 1

Heltid

onsdag 16 november 19:00

Med ett festivalkort för 350 kr kan du se alla festivalfilmerna. Läs mer.

18.45 visas Början, en kortfilm av Linus Almqvist. Filmen var hans slutproduktion efter första året på Katrinebergs folkhögskola, där den fick manuspris. Den har också visats på Novemberfestivalen. Läs mer om Linus på s 9 festivalprogrammet. Du kan komma i god tid och se hela kortfilmen men du kan också gå in i salongen under visningen.


Presentation av Heltid
Ljud, musik, ljus – allt samverkar för att få mig som tittare att känna att jag är där, känna den press Julie (Laure Calamy) utsätts för. Filmen sätter igång många tankar och ger lust att vara med och förändra.

Filmen är regisserad av Eric Gravel och belönades med priser för Bästa Regi och Bästa Skådespelerska vid filmfestivalen i Venedig 2021

Distributionsbolaget säljer in Heltid som en "vardagsthriller", och i någon mån tycks Gravel hörsamma spänningsmästare som Hitchcock. Den senare menade ju att publiken måste få andas ut efter en intensiv sekvens. Lite som en belöning. I Heltid råder ingen brist på intensitet. Men när vi som publik erbjuds det där andrummet känns det mer som genväg än belöning.

Originaltitel: À Plein Temps

År: 2022

Regi: Eric Gravel

I rollerna: Laure Calamy, Anne Suarez, Geneviève Mnich

Land: Frankrike

Språk: Franska

Genre: Drama

Speltid: 1 tim 27 min

Åldersgräns: Från 11 år

Distributör: Novemberfilm