Stillbild 1
Stillbild 1
Stillbild 1

Invigning Skövdes 28:e filmfestival: Min älskade sjökapten

fredag 10 november 2023 18:30

17.30 - 18.20 bjuder vi alla med biljett till invigningsfilmen på festivalmingel. Du får ett glas alkoholfritt bubbel samt snittar och sällskap av andra filmälskare. Välkommen!

18.30 presenterar Kirsi Vikman och Jimmy Karlsson festivalens invigningsfilm Min älskade sjökapten, en film som de skrivit manus till och Klaus Härö regisserat. Därmed inviger de också Skövdes 28:e filmfestival.

Min älskade sjökapten är en berörande historia om kärlek i alla åldrar och på olika sätt, samt om förlåtelse; att ge eller att inte ge. Filmen utspelar sig på Irland.

Howard är en pensionerad sjökapten, som har svårt att acceptera sin skröplighet, där han bor i sitt hus vid havet. Eller är det så att han accepterar den och har gett upp?
Dottern Grace tycker att han tacklat av både fysiskt och mentalt, och därför anställer hon hemhjälpen Annie, som även hon nått en mogen ålder. Howard är inte tacksam och tar bryskt och ovänligt emot hemhjälpen till att börja med. Annie ger dock inte upp så lätt och så småningom börjar de prata med och uppskatta varandra.

Dottern Grace har egna kriser i sitt äktenskap och fortsätter oroa sig för sin pappa. Hon har också tunga barndomsminnen att hantera.

Originaltitel: Rakkaani Merikapteen/My Sailor, My Love

År: 2022

Regi: Klaus Härö

I rollerna: James Cosmo, Brid Brennan, Catherine Walker

Land: Finland

Språk: Engelska

Textad på: Svenska, Finska

Genre: Drama, Romantik

Speltid: 1 tim 43 min

Åldersgräns: Från 11 år

Distributör: Finlandsinstitutet

Finlandsinstitutet