Mitt hjärta är finskt - visas 28 september!

På grund av tekniska problem tvingades vi ställa in visningen den 21 september av Mitt hjärta är finskt. Vi visar filmen måndag den 28 september 19.00. De som köpt sina biljetter via webben till visningen den 21/9 kommer att kunna byta sin biljett i kassan den 28 september eller få pengarna tillbaka. De som köpt biljett har också fått mejl angående den inställda visningen och ersättning för köpt biljett. 

Kikis expressbud

lördag 17 november 14:00

Originaltitel: 
Majo no takkyúbin
År: 
1989
Land: 
Språk: 
Längd: 
1 tim 43 min

Den lilla häxan Kiki är 12 år och måste då enligt häxtraditionen ge sig ut i världen för att hitta en plats där hon kan ägna sig åt magi. Hon flyttar tillsammans med sin talande katt Jiji till kuststaden Korico för att starta en budfirma. Men det är inte vilken budfirma som helst. Kiki har nämligen en kvast som budbil, för hon kan flyga. Men så en dag förlorar hon sin förmåga att flyga och för att rädda sin firma och en vän som är i fara, måste hon hitta anden som gav henne förmågan att flyga.

Detta är den andra filmen av Hayao Miyazaki som vi visar på Skövde Filmfestival i år. Filmen handlar delvis om att växa upp och att hitta sig själv och sin plats i livet. Det är en charmerande och välgjord film och det är lätt att bli förälskad i den modiga och godhjärtade Kiki. 1990 vann Kikis expressbud pris som Japans mest populära film och det är inte svårt att förstå. Detta är en riktig feelgood-film för både vuxna som barn.

Kommande filmer

De ovanliga

De ovanliga

ons 23 sep 19:00
sön 27 sep 19:00
Mitt hjärta är finskt

Mitt hjärta är finskt

mån 28 sep 19:00
En vit, vit dag

En vit, vit dag

ons 30 sep 19:00
sön 4 okt 19:00