Vi ställer in våra visningar under våren

Läs mer här

Japanska

The Farewell

Köp biljett 4 mar▸
Köp biljett 8 mar▸
Icke-medlemsbiljett: 90 kr
Medlemsbiljett: 60 kr
Medlemskort köper du i vår kassa.
Kortet måste kunna visas upp när vi river din biljett.

Yesterday

Köp biljett 9 okt▸
Köp biljett 13 okt▸
Icke-medlemsbiljett: 90 kr
Medlemsbiljett: 60 kr
Medlemskort köper du i vår kassa.
Kortet måste kunna visas upp när vi river din biljett.

Igelkotten

Vi visar en filmatisering av Muriel Barberys fantastiska bok Igelkottens elegans. Tre speciella människor möts i ett borgerligt, elegant hyreshus i Paris: en på ytan butter och obildad portvakterska, en brådmogen 12-åring och en förmögen och gåtfull japan. Barberys ordrika monologiska tankar har Achache valt att gestalta med bilder.

Still Walking

Minnesdagen av den äldste sonens drunkningsolycka återförenar familjen Yokoyama som drivit längre och längre ifrån varandra. De nu vuxna barnen kommer hem på besök till sina föräldrar med sina nya familjer, för ett dygn i sommarvärmen. Ingen i familjen har försonats med sonens död för 15 år sedan när han räddade livet på en yngre pojke. Modern försöker skapa en god stämning medan fadern vägrar acceptera de vuxna barnens val i livet. Stämningen är hela tiden på helspänn och munhuggandet avlöser skratten. Mycket är outtalat och bubblar under ytan.

Paranoid Park

Efter två filmer om stora mediala händelser, Elephant (om Columbinemassakern) och Last Days (Kurt Cobains självmord), fortsätter Gus van Sant i Paranoid Park att utveckla sitt personliga bildberättande, där kameran bokstavligen tränger sig på karaktärerna. En av van Sants styrkor är att hitta en ton i dialogen som fångar stämningarna och vilsenheten hos många av dagens tonåringar.

Porco Rosso

Hayao Miyazakis klassiska fantasiberättelser har visats på biograf Odeon tidigare. Spirited Away, Det levande slottet, Kikis expressbud och Min granne Totoro har gett mersmak till att upptäcka de japanska tecknade animefilmerna när de är som bäst. Nu har det blivit dags för filmen om pilotgrisen Porco Rosso från 1992 att gå upp på biorepertoaren i Sverige.

Sidor

Subscribe to RSS - Japanska