Mitt hjärta är finskt - visas 28 september!

På grund av tekniska problem tvingades vi ställa in visningen den 21 september av Mitt hjärta är finskt. Vi visar filmen måndag den 28 september 19.00. De som köpt sina biljetter via webben till visningen den 21/9 kommer att kunna byta sin biljett i kassan den 28 september eller få pengarna tillbaka. De som köpt biljett har också fått mejl angående den inställda visningen och ersättning för köpt biljett. 

Min granne Totoro

söndag 11 november 14:00

Originaltitel: 
Tonari no Totoro
År: 
2007
Land: 
Språk: 
Längd: 
1 tim 26 min

Denna japanska animerade film från 1988 är idag kultförklarad i Japan. Filmen handlar om Satsuki och Mei, två systrar som precis flyttat till ett hus som ligger närmre det sjukhus där deras mamma vårdas. Huset ligger på den japanska landsbygden och är ganska förfallet och till och med lite otäckt, tycker systrarna. Men snart upptäcker de att det finns något magiskt i huset. En dag när de går på upptäcktsfärd i skogen möter de Totoro, en mycket konstig skogvaktare som bor under ett träd. Tillsammans med honom börjar ett fantastiskt äventyr!

Mannen bakom filmen, Hayao Miyazaki, driver anima-tionsimperiet Studio Ghibli och idag är skogvaktaren Totoro deras logotype. Miyazaki blev känd utanför Japan med den Oscarsbelönade filmen Spirited Away 2001. Min granne Totoro är en varm och vacker familjefilm som går rakt in i hjärtat. Gjord ur ett barns ögon och med de övernaturliga väsen som vuxna inte kan se, känns berättelsen som en del av verkligheten och inte som barnens fantasi.

Kommande filmer

De ovanliga

De ovanliga

ons 23 sep 19:00
sön 27 sep 19:00
Mitt hjärta är finskt

Mitt hjärta är finskt

mån 28 sep 19:00
En vit, vit dag

En vit, vit dag

ons 30 sep 19:00
sön 4 okt 19:00