Mitt hjärta är finskt - visas 28 september!

På grund av tekniska problem tvingades vi ställa in visningen den 21 september av Mitt hjärta är finskt. Vi visar filmen måndag den 28 september 19.00. De som köpt sina biljetter via webben till visningen den 21/9 kommer att kunna byta sin biljett i kassan den 28 september eller få pengarna tillbaka. De som köpt biljett har också fått mejl angående den inställda visningen och ersättning för köpt biljett. 

Paranoid Park

söndag 9 november 16:30

År: 
2007
Land: 
Språk: 
Längd: 
1 tim 25 min

Efter två filmer om stora mediala händelser, Elephant (om Columbinemassakern) och Last Days (Kurt Cobains självmord), fortsätter Gus van Sant i Paranoid Park att utveckla sitt personliga bildberättande, där kameran bokstavligen tränger sig på karaktärerna. En av van Sants styrkor är att hitta en ton i dialogen som fångar stämningarna och vilsenheten hos många av dagens tonåringar.

Paranoid Park är en skateboardpark i Portland. Huvudpersonen Alex har hittat en frizon där. Han blir inblandad i en tragisk händelse och ställs inför det klassiska dilemmat – ska han berätta sanningen eller hålla det inom sig och försöka leva med skuldbördan? Temat känns igen från film- och litteraturhistorien, bl a från Brott och straff. Med hjälp av Alex dagbok nystas historien långsamt upp.

Van Sant hittade skådespelarna via My Space, och de charmar publiken med sin naturlighet. Wong-Kar-Wais hovfotograf Christopher Doyle skapar magiska bilder och det varierade soundtracket är som vore det zappat från en tonårings iPod.

Kommande filmer

De ovanliga

De ovanliga

ons 23 sep 19:00
sön 27 sep 19:00
Mitt hjärta är finskt

Mitt hjärta är finskt

mån 28 sep 19:00
En vit, vit dag

En vit, vit dag

ons 30 sep 19:00
sön 4 okt 19:00