Mitt hjärta är finskt - visas 28 september!

På grund av tekniska problem tvingades vi ställa in visningen den 21 september av Mitt hjärta är finskt. Vi visar filmen måndag den 28 september 19.00. De som köpt sina biljetter via webben till visningen den 21/9 kommer att kunna byta sin biljett i kassan den 28 september eller få pengarna tillbaka. De som köpt biljett har också fått mejl angående den inställda visningen och ersättning för köpt biljett. 

Porco Rosso

söndag 9 november 14:00

Originaltitel: 
Kuenai no buta
År: 
1992
Land: 
Språk: 
Längd: 
1 tim 33 min

Hayao Miyazakis klassiska fantasiberättelser har visats på biograf Odeon tidigare. Spirited Away, Det levande slottet, Kikis expressbud och Min granne Totoro har gett mersmak till att upptäcka de japanska tecknade animefilmerna när de är som bäst. Nu har det blivit dags för filmen om pilotgrisen Porco Rosso från 1992 att gå upp på biorepertoaren i Sverige.

Genom en förbannelse har stridspiloten Marcos ansikte förvandlats till ett gristryne, han har nu blivit Porco Rosso. En gris som inte kan flyga är ingen gris, säger huvudpersonen själv. Han livnär sig på att jaga pirater och rädda kidnappade barn under en tid strax efter första världskrigets slut. Det är då som han stöter på den amerikanska piloten Curtis som ställer till problem för honom. Det hela utvecklar sig till en flygkamp där det bland annat gäller att vinna tillbaka kärleken.

Hayao Miyazakis starka fascination för att flyga märks väl i Porco Rosso, vilket han säkerligen till viss del kan tacka faderns flygföretag för.

Kommande filmer

De ovanliga

De ovanliga

ons 23 sep 19:00
sön 27 sep 19:00
Mitt hjärta är finskt

Mitt hjärta är finskt

mån 28 sep 19:00
En vit, vit dag

En vit, vit dag

ons 30 sep 19:00
sön 4 okt 19:00