Mitt hjärta är finskt - visas 28 september!

På grund av tekniska problem tvingades vi ställa in visningen den 21 september av Mitt hjärta är finskt. Vi visar filmen måndag den 28 september 19.00. De som köpt sina biljetter via webben till visningen den 21/9 kommer att kunna byta sin biljett i kassan den 28 september eller få pengarna tillbaka. De som köpt biljett har också fått mejl angående den inställda visningen och ersättning för köpt biljett. 

Still Walking

torsdag 12 november 21:30

Originaltitel: 
Aruitemo aruitemo
År: 
2008
Land: 
Språk: 
Längd: 
1 tim 44 min

Minnesdagen av den äldste sonens drunkningsolycka återförenar familjen Yokoyama som drivit längre och längre ifrån varandra. De nu vuxna barnen kommer hem på besök till sina föräldrar med sina nya familjer, för ett dygn i sommarvärmen. Ingen i familjen har försonats med sonens död för 15 år sedan när han räddade livet på en yngre pojke. Modern försöker skapa en god stämning medan fadern vägrar acceptera de vuxna barnens val i livet. Stämningen är hela tiden på helspänn och munhuggandet avlöser skratten. Mycket är outtalat och bubblar under ytan.

Koreedas filmer visar ofta upp förhållanden, minnen och död på ett avskalat sätt. Musiken är enkel med ett lätt plock på en gitarr och fotot följer samma spår som allt i filmen. Det är stillsamt och ändå berättar bilderna det som inte sägs i ord.

Det har sagts om Still Walking att den är poesi för hjärtat och det är det bästa sättet att beskriva denna film på.

Kommande filmer

De ovanliga

De ovanliga

ons 23 sep 19:00
sön 27 sep 19:00
Mitt hjärta är finskt

Mitt hjärta är finskt

mån 28 sep 19:00
En vit, vit dag

En vit, vit dag

ons 30 sep 19:00
sön 4 okt 19:00