Thirst

fredag 12 november 2010 23:00

Här presenterar vi en spännande film i vampyrtrendens tecken. Vi tar oss från Draculas sägenomspunna Karpaterna och den amerikanska söderns mörker i True Blood. Nu befinner vi oss i Korea hos en präst som fått en ny törst på livet…

Sang-hyeon är en katolsk präst som besöker volontärarbetare i ett område utsatt för ett dödligt virus. Han blir smittad och dödförklarad, men återuppstår från de döda tack vare en blodtransfusion, eftersom påsen med blod innehöll vampyrblod. Som i de flesta vampyrberättelser ger vampyrblod nytt liv och prästen finner snart att han är på benen. Men han är inte bara törstig på blod, han har även fått en ny outsläcklig törst på sex.

Han kämpar mot sig själv och sin outsläckliga törst men dras ofrivilligt mot mörkret och dess syndiga passioner. När han träffar sin väns fru uppstår en förbjuden förälskelse och frågan är om prästens goda intentioner lyckas hålla tillbaka vampyren inom honom?

Regissören Chan-wook Park har hyllats för flera av sina tidigare filmer, framför allt för mästerverket och kritikerfavoriten Old Boy – hämnden.

Originaltitel: Bakjwi

År: 2009

Regi: Chan-wook Park

Land: Sydkorea

Språk: Koreanska, Engelska

Speltid: 2 tim 13 min

Åldersgräns: Från 15 år