Vårens visningar startar tidigast 21 mars

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer ser vi ingen möjlighet att erbjuda våra medlemmar och andra filmintresserade film i Odeon de närmaste två månaderna. Tidigast kan det bli fråga om en filmvisning söndagen den 21 mars, men allt beror förstås på hur smittläget och rekommendationerna då ser ut.

Klart är dock att vi kommer att genomföra vårt årsmöte den 21 mars 17.30 antingen digitalt via Zoom eller på plats i Odeon. En mer exakt inbjudan och mer information kommer att läggas ut här på vår webbsida i god tid innan årsmötet.

Styrelsen för Föreningen Skövde Filmfestival

Transit

onsdag 13 februari 19:00

söndag 17 februari 19:00

Originaltitel: 
Transit
År: 
2018
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 41 min
Åldersgräns: 
Från 11 år
Samling: 

Köp biljett 13 feb▸
Köp biljett 17 feb▸
Icke-medlemsbiljett: 90 kr
Medlemsbiljett: 60 kr
Medlemskort köper du i vår kassa.
Kortet måste kunna visas upp när vi river din biljett.

Vart är vi på väg? Nej, det här handlar inte om fredagsnöjet ”på spåret” utan något betydligt svårare och aktuellt ämne. Nämligen en förvirrad flykt ifrån Paris under nazisternas ockupation. Det är alltså 1940-tal och andra världskriget - men ändå inte. Det finns ovanlig spänning mellan dåtid och nutid, men trots att vi ser att det är 2018 känns historien som under andra världskriget. Filmen bygger på en roman av Anna Seghers från 1944 och regissören Christian Petzold (Barbara 2012, Phoenix 2015) gör det igen: Berör svåra moraliska dilemman och val i en orolig tid på filmduken.

Kommande filmer