Alla visningar inställda

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer och eftersom vi inte ser någon ljusning i smittoläget har vi beslutat att ställa in alla våra visningar i höst. Vi hoppas på bättre tider och letar snart film och evenemang inför våren 2021. Hoppas vi ses då!

Styrelsen för Föreningen Skövde Filmfestival

Ut och stjäla hästar

söndag 10 november 17:30

Originaltitel: 
Ut og stjæle hester
År: 
2019
Språk: 
Genre: 
Längd: 
2 tim 3 min
Åldersgräns: 
Från 11 år

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

Stellan Skarsgård samarbetar för femte gången med den norske regissören Hans Petter Moland. Filmen har beskrivits som vacker, välgjord, engagerande, suggestiv och storslagen. Ett stycke skandinavisk storskogsmelankoli om mod, kärlek, svek, våld, smärta – och natur.

Trond flyttar tillbaka till Norge och minns en sommar för femtio år sedan då ett barn sköts ihjäl och hans far lämnade familjen. Tronds närmaste granne är en äldre man som Trond snart förstår är någon han kände för länge sedan. Hans minne återvänder till den där morgonen då allt började, då han skulle ut och stjäla hästar…

Filmen bygger på Per Pettersons norska succébok med samma namn, översatt till 50 språk. Filmen vann en silverbjörn i Berlin för sitt foto.

Kommande filmer