Vi ställer in våra visningar under våren

Läs mer här

Norska

Ut och stjäla hästar

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

Sonja

Köp biljett 11 sep▸
Köp biljett 15 sep▸
Icke-medlemsbiljett: 90 kr
Medlemsbiljett: 60 kr
Medlemskort köper du i vår kassa.
Kortet måste kunna visas upp när vi river din biljett.

Upperdog

Norsk film växer sig allt starkare. Missade ni vår mycket uppskattade premiärfilm från festivalen? Gör inte om misstaget! Två syskon adopteras bort och skiljs åt som barn. Axel utvecklas till en odräglig överklasskille medan Yanne växer upp under enklare förhållanden. Hennes väninna sätter igång en räcka händelser som för syskonen närmare varandra. Samtidigt utlöser hon en känslomässig berg-och dalbana.

En ganska snäll man

Här kommer en film som flirtar med ironiska gangsterfilmer som Pulp fiction och Snatch med fotografi inspirerat av Roy Anderson och med dialog på norska. Förmodligen blir det så här när man gör den här typen av film i Norden som med humor omfamnar de nordiska regnmolnen i en lika grå diskbänksrealism.

Upperdog

Klockan 18.30 gav vi ordet till årets invigningstalare, Ulf Wilhelmsson, en engagerad filmentusiast. Det är en person som väcker intresse för film genom att tala om den.

De osynliga

Norsk film på svenska biografer är sällsynt. Norsk film som blir internationellt uppmärksammad är ännu mer sällsynt. När dessa två aspekter på norsk film sammanfaller, då måste man definitivt ta sig till biografen!

Sidor

Subscribe to RSS - Norska