Vi ställer in våra visningar under våren

Läs mer här

Viggo Mortensen

Vägen

Vägen handlar om en far (Mortensen) och hans unge son (Smit-McPhee) som kämpar för att överleva i ett dött landskap efter en miljökatastrof som förstört civilisationen. Växter och djur är döda och solen skyms av ett grått damm. Det som återstår av mänskligheten är ett fåtal människor där en del har drivits till kannibalism.

Green Book

Köp biljett 6 mar▸
Köp biljett 10 mar▸
Icke-medlemsbiljett: 90 kr
Medlemsbiljett: 60 kr
Medlemskort köper du i vår kassa.
Kortet måste kunna visas upp när vi river din biljett.

Captain Fantastic - En annorlunda pappa

Ben och hans hustru har tillsammans med sina sex barn flytt civilisationen. Barnen får en gedigen hemundervisning, men om världen utanför deras "paradis" lär de sig ingenting. En tragisk händelse inträffar som får Ben att ta med sig barnaskaran och lämna tryggheten. I mötet med livet där ute uppstår många kulturkrockar och barnens brist på social kompetens leder till många dråpliga situationer.

Far From Men

Far From Men, som bygger på en novell av nobelpristagaren Albert Camus, utspelar sig på 1950-talet under Algeriets blodiga och bittra kamp för frigörelse från fransk kolonialmakt. En skollärare ska föra en mordanklagad algerier, till en rättegång i en stad en dagsresa bort. En vänskap utvecklas mellan männen, samtidigt som de tvingas strida mot såväl frihetskämpar som franska soldater, men även en lokalbefolkning som vill skipa snabb rättvisa.

A Dangerous Method

Det är i Zürich och Wien under upptakten till första världskriget. Här utspelar sig det turbulenta triangeldramat mellan den spirande psykiatern Carl Jung, hans mentor Sigmund Freud och den vackra, men galna, kvinnan Sabrina Spielrein. I sin senaste film tar regissören David Cronenberg oss med till tidpunkten för psykoanalysens födelse.

Subscribe to RSS - Viggo Mortensen