Vi ställer in våra visningar under våren

Läs mer här

Amazing Grace

söndag 17 november 20:30

År: 
2018
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 29 min
Åldersgräns: 
Barntillåten

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

Året är 1972. Aretha Franklin står på den absoluta toppen av sin karriär och hon väljer att följa upp fem år av fenomenal framgång i soul- och popvärlden med att spela in ett rent gospelalbum inför publik i en liten baptistkyrka i Los Angeles som hennes barndomsvän James Cleveland har grundat.

Detta är inte en ren konsertfilm i traditionell bemärkelse utan lika mycket en film om de två kvällarna i kyrkan. Kameran kommer så nära det vi är med om, där den här overkliga rösten kommer ur henne med sådan kraft att hon nästan måste hålla i sig i predikstolen. Vi får också se vad rösten gör med publiken och med de andra sångarna i kören. Filmen skildrar en kommunikation, ett möte, en reaktion, konsten i den stund som den händer och blir till. Måste upplevas!

Kommentera

Kommande filmer