Vårens visningar startar tidigast 21 mars

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer ser vi ingen möjlighet att erbjuda våra medlemmar och andra filmintresserade film i Odeon de närmaste två månaderna. Tidigast kan det bli fråga om en filmvisning söndagen den 21 mars, men allt beror förstås på hur smittläget och rekommendationerna då ser ut.

Klart är dock att vi kommer att genomföra vårt årsmöte den 21 mars 17.30 antingen digitalt via Zoom eller på plats i Odeon. En mer exakt inbjudan och mer information kommer att läggas ut här på vår webbsida i god tid innan årsmötet.

Styrelsen för Föreningen Skövde Filmfestival

Unga kvinnor

onsdag 16 september 19:00

söndag 20 september 19:00

Originaltitel: 
Little Women
År: 
2019
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
2 tim 5 min
Åldersgräns: 
Barntillåten

Köp biljett 16 sep▸
Köp biljett 20 sep▸
Icke-medlemsbiljett: 110 kr
Medlemsbiljett: 80 kr
Medlemskort kan du med fördel beställa i formuläret här, så finns medlemskortet färdigt i kassan när du kommer till filmen.
Kortet måste kunna visas upp i samband med att du visar upp din filmbiljett

Den här filmen är en ren orgie i Morristapeter och julstrumpor, broderier och klänningsbestyr, men samtidigt smart konstruerad och full av filmisk lust och skönhet.

Fotot av Yorick Le Saux är otroligt vackert, likaså musiken av Alexandre Desplat som antingen vunnit eller åtminstone blivit Oscarsnominerad nästan så fort han har spelat in ett soundtrack. Men grunden i alltihop är ändå Greta Gerwigs suveräna manus och regi. Hon har gjort en film om kvinnor på 1800-talet som ändå på något märkligt sätt känns modern.

Kommande filmer