Mitt hjärta är finskt - visas 28 september!

På grund av tekniska problem tvingades vi ställa in visningen den 21 september av Mitt hjärta är finskt. Vi visar filmen måndag den 28 september 19.00. De som köpt sina biljetter via webben till visningen den 21/9 kommer att kunna byta sin biljett i kassan den 28 september eller få pengarna tillbaka. De som köpt biljett har också fått mejl angående den inställda visningen och ersättning för köpt biljett. 

Danska

Den skyldige

Köp biljett 18 sep▸
Köp biljett 22 sep▸
Icke-medlemsbiljett: 90 kr
Medlemsbiljett: 60 kr
Medlemskort köper du i vår kassa.
Kortet måste kunna visas upp när vi river din biljett.

Hjärter dam

Köp biljett 28 aug▸
Köp biljett 1 sep▸
Icke-medlemsbiljett: 90 kr
Medlemsbiljett: 60 kr
Medlemskort köper du i vår kassa.
Kortet måste kunna visas upp när vi river din biljett.

Hämnden

En historia om hämnd och förlåtelse. Anton pendlar mellan sitt liv i Danmark och jobbet som läkare på en flyktingförläggning. Han och Marianne är på väg att skilja sig. Deras tioårige son Elias är mobbad i skolan, men finner en vän i den nyinflyttade Christian vars mor just dött. Plågad av döden drar Christian in Elias i en våldsspiral som sätter deras vänskap på prov.

Armadillo

Armadillo är en av de mest uppmärksammade danska dokumentärerna på senare år. Armadillo är en armébas i en sydlig afghansk provins.

Fräls oss ifrån ondo

Johannes, som framgångsrikt har gjort karriär som advokat, bestämmer sig för att tillsammans med sin fru Pernille flytta tillbaka till hembyn på Jylland. Där bor hans försupne bror, lastbilschauffören Lars, som inte lyckats lika bra med sitt liv.

Kautokeino - upproret

Filmen är den mest sedda i Norge under 2008 och är baserad på en verklig händelse. År 1852 gjorde samerna uppror i den norska byn Kautokeino, brände ned kyrkan och dödade byns polischef och en handelsman. Upproret ledde till att två samer straffades med döden. Det hela har sedan dess tystats ned men skammen har hängt kvar över byns invånare.

Regissören Nils Gaup, som själv kommer från Kautokeino, hörde som barn talas om upproret och lyfter nu fram tragedin i sin nya film. I år är det tjugo år sedan han debuterade med långfilmen Vägvisaren som han också blev Oscarsnominerad för.

Sidor

Subscribe to RSS - Danska