Vårens visningar startar tidigast 21 mars

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens rekommendationer ser vi ingen möjlighet att erbjuda våra medlemmar och andra filmintresserade film i Odeon de närmaste två månaderna. Tidigast kan det bli fråga om en filmvisning söndagen den 21 mars, men allt beror förstås på hur smittläget och rekommendationerna då ser ut.

Klart är dock att vi kommer att genomföra vårt årsmöte den 21 mars 17.30 antingen digitalt via Zoom eller på plats i Odeon. En mer exakt inbjudan och mer information kommer att läggas ut här på vår webbsida i god tid innan årsmötet.

Styrelsen för Föreningen Skövde Filmfestival

Isländska

En vit, vit dag

Köp biljett 30 sep▸
Köp biljett 4 okt▸
Icke-medlemsbiljett: 110 kr
Medlemsbiljett: 80 kr
Medlemskort kan du med fördel beställa i formuläret här, så finns medlemskortet färdigt i kassan när du kommer till filmen.

Woman at War

Köp biljett ▸
Medlemskap (80 kr) obligatoriskt. Filmbiljett: 60 kr.
Festivalkort: 350 kr. Festivalkortet innebär att du kan se alla festivalfilmer, och du kan "köpa" gratis platsbiljetter online.
Medlemskort, ev. festivalkort och biljett visas i dörren till salongen. Medlemskort och filmfestivalkort säljer vi enbart i vår kassa.

Brúðguminn

Anton Tjechov skrev 1887 Ivanov, en seriös pjäs som bland annat tog upp frågan om vilket liv vi verkligen vill leva. Mycket i Tjechovs tid, liksom i vår, värderades i pengar men vad är egentligen det viktiga med att vara människa? Från denna pjäs har islänningen Baltasar Kormákur hämtat inspiration när han skrivit manus till och regisserat dramakomedin Brúðguminn. Filmen utspelar sig på Flatey, en ö i Breidafjördur i nordvästra Island.

Heartstone

Det är sommar i en fiskeby i östra delen av Island, långt ifrån landets huvudstad. Det finns inte så mycket att göra för de två unga vännerna Thor och Christian som är oskiljaktiga. Thor kämpar med att finna en lugn vrå hemma där hans äldre systrar gör hans vardag minst sagt besvärlig. Christian kämpar med en vardag präglad av en alkoholiserad och våldsam far. De två vännerna börjar att träffa de två kompisarna Beta och Hanna. Vad som därefter händer hotar deras långa och nära vänskapsrelation.

Bland män och får

Två tjurskalliga bröder som inte pratat med varandra på 40 år, men som ömmar starkt för sina får. En tävling som ställer allt på ända och får överraskande konsekvenser. Lysande isländskt drama som blivit kritikerrosad över hela världen och till och med fått pris i Cannes. Måste ses!

Life in a Fishbowl

Strax innan den ekonomiska kraschen korsas tre människors vägar i Reykjavik. En framgångsrik och alkoholiserad poet, en förskollärare som nattetid prostituerar sig för att kunna försörja sin dotter, och ett tidigare fotbollsproffs som nu driver eget företag. Filmen har på flera festivaler vunnit pris för bästa film, och på hemlandets Edda Awards tog filmen hem inte mindre än tolv priser. Islands Oscarbidrag 2015.

Sidor

Subscribe to RSS - Isländska